Tom-du is een echte mode familie

Wij maken kleding waarmee kinderen lekker kunnen spelen en
kunnen binnenstappen op een feestje.
Organiseer een party

Over ons

makingoff.jpg

Een echt Nederlands familiebedrijf, van ontwerp tot productie

Tom-Du bestond in 2013 twintig jaar! Al meer dan twintig jaar zijn we dus actief in de kinderkleding branche. We hebben hierdoor enorm veel ervaring in het creëren van originele collecties, kwalitatief goede producten en een klantvriendelijke service.

Tom-Du maakt kleding waarmee kinderen lekker kunnen spelen en kunnen binnenstappen op een feestje. De kleding is vrolijk en zo ook de kledingparty’s, want de kleding is exclusief te verkrijgen onder het genot van taart, thee en je vriendinnen. Tom-Du maakt van shoppen een feestje! Met meer dan 180 enthousiaste verkoopsters worden door het hele land exclusieve kledingparty’s gegeven. Wij houden van gezelligheid en zo ook onze klanten. Tijdens een kledingparty heb je alle tijd om bij te kletsen met je vriendinnen, de kleding te zien, voelen en advies te krijgen van een verkoopster.

Hoe het begon

Ingrid Lagendijk werkte naast haar studie aan de Vrije Universiteit op de Albert Cuypmarkt. Hier begint het verhaal van Tom-Du toen ze wel handel zag in kindershirts met Bretonse strepen. Ze liet zich toentertijd inspireren door haar twee kleine jongens, Tomas (Tom) en Dustin (Du). En Tom-Du was geboren. Na haar afronding van de studie en twee jaar werk als inspanningsfysioloog, bleek ondernemer zijn meer haar ding. Na het enorme succes op de markt begon Tom-Du steeds serieuzere vormen aan te nemen en besloot ze de overstap te maken. Er was duidelijk behoefte aan een stoer, kindvriendelijke en betaalbare kwaliteit kinderkleding. Verkoop via party’s van kleding bestond nog niet, Tom-Du is de eerste die hiermee gestart is. Ook dit werd een succes. Aantal jaren later werd de fabriek gestart in Istanbul en daar, in onze eigen fabriek, wordt nog steeds vrijwel alle Tom-Du kleding geproduceerd.

Productie in onze eigen fabriek

Tom-Du heeft sinds April 2009 een eigen fabriek, genaamd Niratex, in Istanbul, Turkije. Tom-Du heeft doordat het een eigen productie heeft veel meer controle op de kwaliteit van de collecties. Een ander voordeel van een eigen fabriek hebben is de snelheid van het produceren. Het is zelfs tijdens het seizoen mogelijk om de hardlopers van de collectie bij te laten produceren. Hierdoor hoef je niet te vrezen dat je aan het einde van het seizoen de leuke items niet meer kunt bestellen.

Het grootste gedeelte van de stoffen is zelf gefabriceerd. Er worden mooie en duurzame garens ingekocht en door de breierij tot tricot stoffen verwerkt. Als het garen, de basis van de stof, van hoogwaardige kwaliteit is, zorgt dit uiteraard ook voor een kwalitatief hoogwaardig kledingstuk. Doordat we vanaf het garen tot aan uitlevering aan de uiteindelijke klant in één bedrijf hebben ondergebracht is de prijs- kwaliteit verhouding scherp en voordelig. Dit heeft natuurlijk ook invloed op jouw portemonnee!

Visie

Tom-Du staat achter het werken met een party systeem. Het gezellige van een kledingparty en het goede en betrouwbare contact met de consulente als klant blijven door middel van dit systeem gewaarborgd. Omdat wij een eigen fabriek hebben, hebben we volledige controle op de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van de producten. Kinderkleding moet net als het kind, zorgeloos zijn.

Missie

Onze missie is om van shoppen een gezellige avond te maken met je vriendinnen. Daarnaast is er direct contact met een consulente die advies geeft en alles zo aangenaam mogelijk maakt voor de klant. Doordat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat binnen de organisatie van Tom-Du, zorgen wij dat eventuele kleine problemen direct en zorgeloos worden opgelost. Tom-Du staat met zijn kindvriendelijke collectie voor de vrolijke, beweeglijke en speelse kinderen, meisjes en jongens: die klaar zijn om de wereld te verkennen. Laat je kind dus zorgeloos stralen in een Tom-Du outfit.

eentje.jpg

IMG_5738.jpg

Ingrid

Houdt niet van shoppen en wil geen baas worden genoemd maar runt Tom-Du al 25 jaar. Weet zich goed staande te houden in de chaotische wereld van de productie.

IMG_5839.jpg

Irma

Je kunt met al je vragen terecht bij deze duizendpoot en zij heeft dan ook een antwoord op alles. Houdt altijd de moed erin.

IMG_5780.jpg

Tomas

Onze huisfotograaf heeft een zwak voor mooie spullen, zorgt donderdagmiddag voor vrolijke meezingers op kantoor.

IMG_5766.jpg

Marleen

Leeft het liefst op suiker en aan orde en opruimen doet ze niet, maar ze heeft een creatieve oplossing voor alles.

IMG_5761.jpg

Irene

Deze creatieveling schut collecties uit haar mouw alsof het niks is. Is altijd vrolijk en geduldig behalve als er een probleem is met haar computer.

IMG_5816.jpg

Henriëtte

Van vele markten thuis en bouwt tussendoor ook nog de beurs op. Heeft een super mooi handschrift en stapels creatieve ideeën.

IMG_5803.jpg

Nienke

Onze Terschellingse neemt altijd vrolijk de telefoon op. Loopt regelmatig nieuwsgierig een rondje door kantoor om te kijken wat iedereen doet.

IMG_5817.jpg

Ingrid

heeft als bijnaam Slapie maar is juist heel alert wat betreft ruilingen. Geeft aan elke klacht een positieve draai.

IMG_5824.jpg

Sigrid

Is op en top verzorgd en altijd in de laatste mode is zij onze administratieve held.

IMG_5788.jpg

Herma

Deze drukke, ritmische genieter van het Hollandse lied zorgt ervoor dat het magazijn op rolletjes loopt.

IMG_5798.jpg

Monique

Op werk voor alles inzetbaar en zorgt voor een dosis gezelligheid. Gaat graag weekendjes weg met haar vriendinnen.

IMG_5791.jpg

Marga

Naast haar gewone werkzaamheden zorgt Marga ervoor dat de lunchtafel er elke dag weer top uitziet.

IMG_5808.jpg

Mous

Vader van al 3 meiden houdt zich goed staande tussen alle vrouwen in het magazijn. Draagt zijn werkschoenen met flair.