Elk seizoen gaan er weer een heleboel shopadvisors op pad in zowel Nederland als België. Wie zijn deze shopadvisors? Wat vinden ze het leukst aan het werk? En wat maken ze allemaal mee? Wij interviewden ze voor jou!

José van boxtel – omgeving: Schijndel

De zus van mijn vriendin begon 8 jaar geleden als shopadvisor bij Tom-Du en mijn vriendin vond dit ook wel iets voor mij. Ik ben gaan googelen naar Tom-Du en zo is het balletje gaan rollen.

“Het leukste aan shopadvisor zijn, vind ik het klantcontact”

Het leukste aan shopadvisor zijn, vind ik het klantcontact, omdat je bij de mensen thuiskomt worden soms hele bijzondere gesprekken gedeeld. Daarnaast de blije snoetjes van de kids als je heel je handeltje uitstalt en ze overal aan mogen voelen, kijken en dan nog passen. Ik bezoek tussen 25-30 party’s per seizoen en ben gemiddeld 12 uur in de week hieraan kwijt.
Daarnaast werk ik parttime bij een PV installateur (zonnepanelen), daar hou ik me vooral bezig met de planning, inkoop en serviceaanvragen. Ook een hele leuke en afwisselende baan.Tijdens het seizoen heb ik regelmatig contact met de mensen op kantoor. Ik app en spreek ook regelmatig met mijn collega shopadvisors.

Mijn leukste herinnering als shopadvisor is dat ik samen met mijn man in 2015 een stedentrip naar Rome maakte en op Schiphol in de rij ontdekte dat er wel een hele bekende Tom-Du-er meeging, namelijk Ingrid (eigenaresse) en in Rome zijn we elkaar nogmaals tegengekomen.

“Shopadvisor zijn, kun je goed combineren met het gezinsleven”

Ik probeer altijd luisterend oor te bieden, sta open voor kritiek. Eigenschappen van een goede shopadvisor zijn in mijn ogen: Spontaan, sociaal, commercieel, modebewust en kunnen multi-tasken.

De uitdaging die ik tegenkom als shopadvisor is tijd, je moet echt goed kunnen plannen. Wel kun je het goed combineren met het gezinsleven. Maar je moet hier van tevoren duidelijke afspraken over maken met je partner. Als ik op pad ben, moet hij thuis zijn. De kids zijn er mee opgegroeid en weten niet beter dat ik in het seizoen (duurt 7 weken) 3 avonden in de week van huis ben. Denk er van tevoren heel goed over na of je het kunt combineren met je gezin/andere werkzaamheden en of je makkelijk contact kan leggen om nieuwe gastvrouwen te werven etc. Dit zijn wel mijn tips voor een beginnende shopadvisor.

Mijn dag als shopadvisor is altijd anders. Allereerst ga ik de mededelingen lezen op onze interne Tom-Du pagina en leverdatumlijst uitdraaien, zo weet ik precies wat er op voorraad is. Daarna de auto inladen en rijden. Eenmaal bij klant aangekomen, ga ik alles opbouwen en geef een uitgebreide presentatie van de collectie. Ik adviseer de klant en schrijf de bonnen, dan alles inpakken en weer naar huis. Thuis ga ik de party inboeken en betaalverzoekjes versturen, de administratie bijwerken (zijn alle betalingen binnen etc./evt ruilverzoeken of klachten verwerken).
Met de klanten heb ik contact via de app. Op Facebook en Instagram post ik leuke berichtjes (evt. met foto’s van dochter Britt in mooie setjes).

Lees hier het verhaal van Wilma, onze shopadvisor uit Nieuwkoop.
Ook shopadvisor worden? Klik hier!

Wat vinden mensen van Tom-Du?

© 2020 tom-du.nl   |   Ontwikkeld door Wefabric